Olika beteenden i sociala medier

Vecka 1

Vi har samlat fakta om könsroller och hur de framställs i sociala medier bland annat Olivia som blev våldtagen och lyckades fly. Hon fick idiotiska kommentarer på sociala medier som: Hur kunde en man förlora mot en liten flicka? Vi tycker detta är helt oacceptabelt. Vi har också försökt kontakta en person som skriver massor med hat mot män på Twitter, tillexempel: Mäns fängelsestraff borde vara dubbelt så långa som kvinnors, hon anklagar också en man för pedofil för att han hälsade på henne. Vi har inte fått svar än, men vi hoppas på svar så snart som möjligt.

Med vänliga hälsningar Vilmer och Ludwig.

Vecka 2

Vi har fortfarande inte fått svar från det mansdiskriminerade twitterkontot ”Hata Alla Män”. Det kan bero på att hon var senast aktiv den 22:a Januari. Vi har läst och antecknat några diagram om mobbning på nätet/sociala medier från organisationen Friends. Där stod det hur många som hade blivit kränkt på sociala medier, kille/tjej. Sedan har vi läst lite om hur många som använder sociala medier mest kille/tjej.

MVH Vilmer o Ludwig

Vecka 3

Vi har gjort ganska mycket tema denna vecka. I måndags intervjuade vi Gustav från trygghetsteamet. Vi har också gjort en storyboard, så vi får lite struktur i vårt repotage. Problemet var att myggorna funkade inte, så ljudet spelades in från Ipadens egna mic… och den har inte den bästa mikrofonen. I torsdags gick vi upp på stan och frågade folk frågor, t.ex: Vilka sociala medier använder du? Och, Har du någonsin fått en negativ kommentar? Vi ska senare göra ett diagram från svaren vi fick och jämföra det med Friends diagram. Vi har fortfarande inte fått svar från Twitterkontot @allhata.

Vilmer & Ludwig

Vecka 4

Detta var den sista veckan för temat, Vi har nästan bara kört tema hela veckan och filmat. Vilmer har åkt till sälen, så de sista dagarna (torsdag och fredag) har jag (Ludwig) redigerat och spelat in lite mer. Vi ska bara finslipa och lägga in lite mer innehåll. Så snart är vi helt klara! Vi har fortfarande inte fått svar från twitterkontot @allhata. Vi blev ganska nöjda med resultatet. Man kan alltid utveckla. Om vi skulle göra om det skulle  vi nog valt ett annat ämne. Det var lite svårt eftersom jag hade influensa första veckan, så vi fick en seg start. Samarbetet har gott bra, vi kom bra överens.Jag tror det vi blev mest nöjda med var diagrammen.

MVH Vilmer och Ludwig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *