Vilka oskrivna krav finns mellan tjejer och killar?

Vecka 1

Vi tar reda på ” Vilka oskrivna krav finns mellan tjejer och killar?”.

De här veckan har vi försökt att kontakta en bloggare, två youtuber, och en tjej som är väldigt populär inom appen Ask. Vi fick svar från Ewelina från Ask, som vi ville göra en telefonintervju med. Hon sa att hon gärna ville men när vi frågade vilken tid så slutade hon svara och har inte hört av sig än. Vi har även skrivit frågor ifall någon skulle höra av sig. Eftersom att det är sportlov snart hoppas vi att dem kan höra av sig och svara på våra frågor. Igår (torsdag) satt Elsa och letade efter några kommentarer på Instagram. Hon sökte på olika kändisar (bla Justin Bieber, Ariana Grande, Zara Larsson) och kollade på lite mera lättklädda bilder och såg hur kommentarerna vart, om tjejerna fick mer elaka kommentarer till sig eller om killarna fick mer elaka kommentarer.

Av: Elsa och Felicia B

Vecka 2

Vi har kollat lite på kända märken som tex Wesc, Adidas, Nike mm och kollat om det var något speciellt som vi kunde kolla mer på. Vi ville se om det kanske var någon skillnad på om det var mer tjejkläder än killkläder eller tvärtom. Vi hittade inte något intressant utan fick titta vidare på andra butiker, bl.a. H&M och Kicks. Vi har ringt och även mailat H&M men inte fått några svar på dem frågorna som vi ville ha svar på. Vi har också ringt Kicks som vi ska få komma till butiken och ställa lite frågor. Tråkigt nog ville inte Kicks att vi skulle filma under intervjun. Vi har haft lite svårt att komma framåt eftersom att inga som vi kontaktar svarar, men vi har intervjuat några i klassen och våran lärare.

Felicia B & Elsa

Vecka 3

Den här veckan har vi fokuserat på att redigera våran film och fixat små filmerna och introt som vi behöver. I torsdags gick vi upp på stan och intervjuade kicks. Vi ställde också några frågor till personer som gick på stan. Frågorna handlade om dem oskrivna kraven i Media.

Felicia B & Elsa

Vecka 4

Den här veckan har vi filmat klart allt som behövs till filmen. Det har varit väldigt fint väder så vi ha filmat mycket ute. Nu har vi redigerat klart och ska lägga upp filmen. Vi  blev nöjda med att filmen vart klar och att vi fick med allt vi ville ha med. Vi vart inte nöjda med att vi va tvugna och ta om mycket när vi filmade och det var väldigt svårt att filma för att vi skrattade väldigt många gånger och sa fel hela tiden. Om vi hade gjort om filmen hade vi försökt samla lite mer fakta mm. Det var ganska svårt att hitta fakta om just det våran film handlade om. Men vi vart ändå ganska nöjda med våran film.

Felicia B och Elsa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *