Könsroller i sportreportage

Vecka 1

Vi började med att välja ”tema” inom temat. Först valde vi att titta  på könsroller i sociala medier men vi ändrade oss ganska snabbt och valde istället könsroller i sportrepotage. Vi har en ganska stor fördel för att jag ( Albin ) har en bonusmamma som har spelat fotboll sedan hon var typ sju år. Vi bestämde oss för att titta i olika tidningar och se hur stor skillnad det var på killrepotage och tjejrepotage i sportsammanhang. Vi filmade sidorna och skrev ner skillnaden egentligen var. Vi skickade även mail till dem sportansvariga i tidningen och frågade varför det var väldigt stor skillnad och vad de tyckte om det. Nästa vecka ska vi intervjua folk som t.ex Marie ( Albins bonus mamma ).

Märta/Albin

Vecka 2

I måndags så skrev vi klart våran planering och bestämde att vi skulle intervjua folk på stan för att se om sportredaktörer tyckte samma sak som ”vanligt” folk om skillnaden. I torsdags intervjuade vi Marie Hammarström för att få en inriktning av vad folk som har varit inom sportbranshen en lång tid. Vi intervjuade även två personer, en från våran klass och en från våran parallelklass. Vi vill fortfarande ha svar från olika tidningar för att se om det är skillnad mellan tidningarna. Nästa vecka ska vi spela in ljud till alla klipp och förhoppningsvis få några intervjuer och kort på stan.

Märta & Albin

Vecka 3

Den här veckan har vi spelat in ljud till dom ljudlösa klippen, spelat in några intervjuer och spelat in några ´´mellan´´ scener. Vi skulle ha gått upp på stan men valde att inte göra det för att vi bara skulle ha naturbilder och det kan vi göra utanför skolgården, vi hade även problem med att spela in en scen för att någon avbröt hela tiden. Nästa vecka ska vi göra slutspurten alltså slutföra filmen och dra en slutsats av hur det är och hur man tycker att det ska vara inom sportnyheter. Vi ska även ta naturbilder för  att få en levande bra uppdrag undersöknings film.

Märta & Albin

Vecka 4

I början av temat gick det ganska segt men när Marie Hammarström kom fick vi mer energi och började komma på ideér. Vi började intervjua folk men det sprakade i ljudet så vi tog bort det och grävde oss ner ännu djupare i våran fråga och kunde då få ut ännu av faktan. Vecka två låg vi väldigt bra till och visste knappt vad vi skulle göra, vi bestämde att vi skulle gå upp på stan för att intervjua folk och för att intervjua folk på skolan. I slutet av veckan bestämde vi oss för att inte gå upp på stan och bara intervua folk på skolan. Vecka tre spelade vi in ljud och mellan scener för att få en levande film. Vi fick lite problem när vi redigerade för att ljudet flyttade på sig och det bytte inte bild när den skulle men vi löste till slut det. Vecka fyra hade vi bara slutscenen kvar att göra och sedan finslipa filmen innan vi laddade upp den. Idag (torsdag vecka 11) laddade vi upp filmen och blev äntligen klara med temat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *