Klädreklam

Vecka 1

Vi har valt att få svaret på frågan: Är det någon skillnad mellan en tjej eller en kille i klädreklamer?

Jag och Nikan började med att göra en mind map om klädreklamer. Vi började med att kolla på tv3, tv4 och kanal 5 men vi fick ingenting om klädreklamer från dem kanalerna. Därför vände vi oss till klädaffärer som H & M, KappAhl och Dressman och maila till dem. Eftersom att dem gör klädreklamer som vi kunde använda senare i filmen. Vi fick svar från alla affärer på en kort tid, men två affärer av tre sa att dem inte hade tid eller resurser att svara på våra frågor. Men Dressman svarade på alla frågor. Efter att vi fick alla mejl tillbaka börja vi intervjua några personer i våran klass. Jag och Nikan har haft ett bra samarbete tillsammans.

Svårt någonstans?
Vi har inte mött något hinder i arbetet vilket är bra!

Felix/Nikan

Vecka 2

Vi har inte hunnit jobba så mycket med tema eftersom en i våran grupp har varit sjuk många dar. Det ända vi han göra var att göra lite ljudeffekter till våran UU-film.

/Nikan & Felix

Vecka 3

Det har gått superbra denna vecka. Vi har intervjuat 2 människor från våran skola om kläder. Efter det börja vi redigera reportaget lite. Vi har inte tillräckligt med film men vi ska intervjua många människor nästa vecka! Det är det som har hänt denna vecka!

Problem?

Nikan var sjuk torsdag och fredag. Det gjorde så att jag fick ta många beslut hur filmen ska vara.

Felix & Nikan

Vecka 4

Nu är vi klara med detta reportage och alla i gruppen är nöjda! I början gick allt lite dåligt, vi visste inte vad vi skulle göra reportage om. Det tog en tid att veta vad vi skulle göra reportage om. Vår första idé var könsroller på Youtube, men det strunta vi i eftersom vi hade inga frågor och det var inte intressant. Vår nästa idé var könsuppdelningar i klädreklamer, samma där. Vi hade inga frågor till det därför strunta vi i det också. Men när ljuset var på väg att släckas kom vi på en idé som var intressant och många frågor man kunde ställa det, vilket blev vårat reportage! Vi börja med att komma på frågorna efter att alla frågor var klara börja vi med att intervjua två personer från våran klass. Men vi tyckte att det inte räckte därför skickade vi mail till klädjättar som H&M, KappAhl och dressman. Men vi fick inget svar från dem eftersom dem inte hade resurser att svara på vårat mail eftersom väldigt många ställer samma frågor som vi ställde.

Nu var det vecka tre och vi gick till Coop och intervjua två personer därifrån. När vi gick hem från Coop kom vi två på två olika experiment.

Mitt experiment var att söka ”kläder” på Google och senare gå in på bilder och kolla på bilder och se om det är mer tjejer på bilderna än killar på bilderna. Det var mer tjejer.

Nikans experiment var att han skulle klä sig i en klänning och gå runt till personer och se hur dem reagera, Dem som var med reagerade inte så mycket, vilket är bra.

Nu var det dags att finslipa våra vårt reportage så att allt sitter ihop. Jag och Nikan är väldigt nöjda för vårt reportage. Efter att vi gjorde redigeringen överförde vi filen/reportaget till Martin Frisén dator och lade till uppdrag undersöknings intro och eftertexter. Nu är filmen klar.

Nikans kommentar: Jobbigt men roligt.

Felixs kommentar: Väldigt enkelt när man vet vad man ska göra

Felix och Nikan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *