Invandrare och infödda

Vecka 1:

Första veckan så kom vi på vad vi skulle göra en film om. Vi började nästa lektion med att planera vilka frågor vi skulle ställa och vilka vi skulle intervjua. Vi gjorde också en tankekarta för att se om det här ämnet går att göra ett repotage om. Det gick det. sen började vi leta efter fakta. Vi hade några frågor som vi ville få svar på när vi letade fakta. Vi fick svar på några av den första veckan.

Det som var bra med den här veckan var att vi kom på ett ämne ganska snabbt och fick en bra start. Det som gick dåligt var att VISSA inte lysnade och att någon inte fattade vilket ämne vi hade valt.

Vecka 2:

Andra veckan så fortsatte vi leta efter fakta. vi blev klara med fakta hämtningen. Sen startade vi att göra ett manus. När manuset var klart började vi filma den första scenen. det ända problemet var att all platts var nästan tagen. Men Bigitta erbjöd sig att vi skulle kunns få vara i Emelies rum. Det var lite tid innan vi skulle ha rast så vi han inte göra klart scenen. De andra dagarna så fortsatte vi spela in scener. vi han några stycken.

Det som gick bra med den här vecka var att vi fick klart massa arbetet. Det som gick dåligt var att vi fick ta många omtagningar.

 

Vecka 3:

Tredje veckan så var Frans ledig så Otto och Helga fick jobba själva. Otto interjuvade Kristiana Lindman och Amina och så sa Otto vad han tyckte om huvudfrågan. Vi fortsatte med manuset och några filmer och så rigde vi till migrationsveket men dem fick vi inga svar i från. Sen så ringde vi till arbetsförmedlingen och dem svarade på våra frågor.

Det som var bra med den veckan var att vi fick svar från arbetsförmedlingen och att vi filmade många filmer. Det dåiga med den veckan var att det var väldigt stressigt för att vi trodde att vi inte skulle hinna.

Vecka 4:

Den här veckan intervjuade vi Harun och Sahra. Vi gick även till Dans klassrum och frågade om vi kunde intervjua honom men han var upptagen med att ha lektion. Vi fick tag i honom en stund av rasten men vi han inte klart inspelningen för tekniklektionen började. Vi försökte även få tag i en tjej elev som ville bli intervjuad. Vi fick tag i Emma men när hon fick se frågorna tyckte hon dem var för svåra så vi fick välja någon annan att intervjua. Vi fick tag i Elsa och snart började vi spela in filmen. Vi spelade även in en slut scen.

Det som gick bra denna vecka var att vi började närma oss slutet och jobbade på bra den sista tiden. Det som gick dåligt var att Sussi var tvungen att komma och hjälpa till för att VISSA inte jobbade och lyssnade. När Sussi kom hände det lite mer iallafall.

Extra vecka:

Vi redigerade filmen och tittade igenom den. Vi spelade även in den sista scenen som behövdes. Det ända som är kvar nu är att intervjua Dan. Det ska vi göra på torsdag. Sen är vi klara! wink

 

Med Vänliga Hälsningar Helga Hellman, Otto Simonen och Frans Lundh.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *