Riktad reklam till olika kön

Vecka 1

Den här veckan har vi valt inriktning i temat, vi valde frågan könsroller i reklam. Vi började med att planera temat och sen skickade vi ett mail till H&M men vi har inte fått något svar än. Vi frågade vad dom har för könsroller i sin reklam. Sen kontaktade vi också BR eftersom dom delar in tjejer och killar i grupper i sina tidningar. Till exempel så är det blå bakgrund på killarnas sida och rosa bakgrund på tjejernas sida.

Vi tycker att samarbetet gick bra, vi kom överens. Men Tindra blev sjuk så det har varit lite svårt att komma framåt.

/Elma & Tindra

Vecka 2

Den här veckan har vi ringt och mailat olika affärer och tidningar.I början var det väldigt svårt att få tag i folk och det var ingen som ville svara på våra frågor men sen i slutet var det några som svarade på våra frågor och det vaar väldigt bra.Sammarbetet den här veckan gick inte inte lika bra som förra veckan men vi fick ändå saker gjorda.

Nästa vecka ska vi ringa Lindex och BR för att försöka få en intervju med dom. Vi ska också ringa tidningen Goal för att ställa några frågor om deras  tidning

Elma & Tindra

Vecka 3

Den här veckan har vi varit på stan och intervjuat butikschefen på Lindex och lite folk på stan. Vi har även rignt tidningen goal men det gick inte så bra, för att dom sa bara att vi skulle meila dom men det har vi inet hunnit. Sammarbetet den här veckan har gått bra men vi har varit lite osamms om när vi ska jobba med filmen.

Vi har också spelat in introt och börjat klippa ihop filmen.

Elma & Tindra

Vecka 4

Den här veckan har vi satt ihop och redigerat filmen. Vi har också spelat in ett intro och ett slut på filmen. samarbetet  denna veckan har inte gått så bra, men vi lyckades komma överäns och har endå hunnit klart med allt i tid.

Vi blev ganska nöjda med vår film. Vi kunde gjort den mer spännande så man vill fortsätta titta på den.

Vi skulle också kunna  haft mer slutsatser och sammanfattat bättre. Vi blev mest nöjda med intervjuerna för att vi tycker att vi fick bra svar och vi är nöjda att vi hittade personer att intervjua. Det var svårast att hitta folk som vill bli intervjuade på stan och få kontakt med folk som vi ville intervjua  på telefon. Ett hinder som vi har stött på är att intervjun med Lukas Björkman försvann och vi behövde ringa honom en gång till sista veckan som vi jobbade med filmen. Samarbetet har gått bra när vi väl har jobbat men komma överens om vad vi ska göra har varit lite svårare.

Elma & Tindra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *