Jämställd reklam

Vecka 1

Vi tycker att processen har gått bra, vi håller på med jämställdhet i reklam och vi har inriktat oss i sminkreklamer. Vi har ringt till olika sminkföretag som Maybelline new york och Isadora, men dom sa att vi skulle maila istället. Vi har intervjuat personer i klassen för att se vad dom tycker och tänker om detta. Deras åsikter är ganska lika men svaren skiljer sig ändå. Vi ska maila H&M, Isadora och Maybeline och ställa våra frågor som vi har. Näst nästa vecka (det är ju sportlov nästa vecka) ska vi maila till företagen och fråga det vi vill fråga, och så ska vi gå upp på stan och fråga lite olika männsikor vad dom tycker om jämställdheten. Vårt mål är att få så många åsikter som möjligt.

/Minna & Tea

Vecka 2

Det går bra i vår process. Vi har mailat, ringt och försökt bokat möten på H&M, Parfym Pia, Lindex, GinaTricot och fler. Vi ska boka ett möte med The Body Shop, fast nästa vecka. Vi har pratat med Parfym Pia och dom sa att det var okej att vi kom dit och filmade lite vyer och intervjuade personalen. Vi satsar på att gå upp nästa vecka när vi ska ha ett möte med The Body Shop. Vi vill boka möten med H&M och kanske Make Up Store, men det är omöjligt att kontakta dom eftersom ingen svarar.  Vill man boka möten med H&M måste man tydligen nå butiken, men det finns inget nummer, så vi släpper H&M och tar det vi får.

Minna & Tea

Vecka 3

Det har gått ganska bra den här veckan. Vi har samlat fakta och vart på stan och intervjuat folk. Vi har gjort en sammanställning av alla svar vi fick, och svaren vi fick skiljde sig inte alls så mycket. Vi hade bokat två möten, det ena på The Body Shop och det andra på Parfym Pia. Vi fick bara filma intervjun på Parfym Pia, eftersom hon inne på The Body Shop inte ville bli filmad, så vi accepterade det. Nästa vecka ska vi intervjua folk på skolan och klippa filmen.

Minna & Tea

Vecka 4

Nu är vi klara med vår film och vi hoppas att den är bra. Vi tycker att processen varit lite jobbig ibland, men vi har tagit oss igenom det och inte stannat upp bara för att vi fått ett nej. Vi mailade en massa personer och butiker, vi ringde till butiker  och bokade två möten. Vi tycker att höjdpunkten var när vi fick ett svar på vårat mejl till Thomas Sekelius (kille, ganska känd, youtuber, sminkar sig). Han skrev att det är helt okej att killar sminkar sig (hans åsikt) och att man inte ska sluta med något man gillar bara för att folk kanske tycker att det är fel. Om en kille gillar att sminka sig, så ska han göra det. Om  en tjej gillar att spela krigsspel ska hon göra det. Vi pratade med affärerna H&M, Parfym Pia och The Body Shop och ville boka möten. H&M sa nej, inne på The Body Shop fick vi inte filma samtalet. Men inne på Parfym Pia var dom snälla. Vi fick filma samtalet/intervjun. Vi tycker att processen har gått  bra!

Tea & Minna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *