Buller i matsalen

V.46 Vi hade knappt börjat eftersom att Cattis var sjuk.

V.47 Vi började med att göra en tankekarta. Vi började också att planera lite om vad vi skulle göra.  vi ringde till arbetsmiljöverket och intervjade men dom kunde inte svara på någonting. vi gick också till Sörbyängsskolan och intervjuade personal och elever.  Vi gjorde om planeringen och byggde på mer och då blev det lättare. 

v.48 Vi ringde till resturang Efesos och bokade en tid samma dag. så vi skrev intervju manus och promenerade bort dit och intervjuade en i personalen. Vi intervjuade mer folk och skrev manus till buller klippet. Vi filmade bullerklippet. 

v.49 Vi filmade intro och sammanfattning men vi fick problem med ipaden så vi fick ta en till ipad att filma med.  Vi gick till matsalen och filmade en intervju och en rundtur med Christian. Vi  bokade också en tid med rektorn för intervju.  Vi intervjuade Noah som  är matrådsrepresentant och sedan följde vi med honom å matrådet där vi fick mycket fakta om vad skolan tycker och om vad vi gör åt det. Vi gjorde en samanfattning av  matrådet. På fredagen så intervjuade vi rektorn och det blev mycket fakta men bra.

v.50 Vi började bli klara. Vi ringde till Kenneth nilsson och bokade en tid med honom. Vi skrev frågor till intervjun och planerade med Martin. Dagen inan intervjun så la vi fram material och skrivböckerna som vi skulle ta med oss. Sedan så åkte vi till Kenneth Nilsson på rådhuset och intervjuade.

 

Samarbetet har gått väldigt bra. Ja, Ipaden fick slut på utrymme och vi spenderade en halv dag till att få det fixat och till slut så hittade Martin en lösning. Vi hade många bra idéer och vi jobbade effektivt och skrev manus snabbt och bra. Vi lärde oss att filma och att intervjua och planera på ett bra sätt och hur vi skulle få en väldigt bra film. Vi tyckte att det var väldigt roligt att jobba med uppdragundersökning!

källor: buller appen, kocken kristian, elever navet, Kenneth nilsson, rektor Annika.

Vanessa och Hanna

En reaktion på ”Buller i matsalen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *