Annorlunda i en inspelning?

START:

Varför låter jag så annorlunda i en inspelning än i mitt huvud? Det gör vi ett reportage om! Vi tänker oss att vi ska intervjua några och fråga om dem t.ex. Tycker att det är obehagligt eller om dem vet varför. Vi spelar in andras röster och dem hur dem reagerar.

TILLVÄGA:

V. 47

Arbetet är på gång! Vi börjar med att rita upp en tidslinje över undersökningen. Först så skulle vi berätta vad våran undersökning handlar om och sedan intervjuer. Vi började också med att söka fakta. Vi hittade en jättebra text på Allt om vetenskap. Catharina Engström (Cattis) sa att vi skulle kopiera texten och maila den till henne, så hon kunde skriva ut den.  

V. 48

Nu är det dags att skriva manus och eftersom Rebecca inte vill vara med på film så får Gustav och Sivan säga det mesta. Det svåraste var början, för vad ska vara starten liksom!? Men när vi väl kom igång så blev manuset klart ganska fort. Nu är det dags för filmning!

V. 49

Först så fick vi använda green screen för att det skulle bli en häftig bakgrund sedan när filmen var klar. Sedan fick vi få tag på några som vi skulle intervjua. När vi filmade så fick vi ta om flera gånger för det blev så mycket skratt. Men sedan blev vi klara fort och vi började redigera på ”riktigt”.

SLUT.

Samarbetet gick jättebra nästan hela tiden. Egentligen så har vi inte stött på några hinder, det var bara att det inte fanns något bra ställe att filma på när Green Screen var upptaget. Nästa steg är väll att vi ska maila någon/några om fakta.  Vi har lärt oss att använda myggor, imovie, stativ M.M. Vi har sökt fakta på Allt om vetenskap, intervjuat och frågat lärare.  

Detta var Sivan, Gustav och Rebeccas processkrivning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *