Skolan i olika länder

 

 

Vi började med att välja vilket ämne vi skulle ha i vårat reportage.

Vi valde skolan för att det var ett ämne alla gillade. Vi fortsatte med att skriva frågor till Gustav Fridolin, utbildningsministern i Sverige. Vi skickade varsitt mail till Gustav Fridolin men vi fick inget svar. När vi var klara med att skriva frågorna så började vi leta fakta om Grekland, Vietnam och Sverige. Efter en sund blev det svårt att hitta fakta om Vietnam. Sen valde vi att byta ut Vietnam mott Iran. För vi hittade mycket om Iran och så har Nikan släktingar där. Efter det så började vi att skriva manus. Det gick bra för vi skrev klart manuset snabbt.

Efter manuset var klart så började vi filma. Det var det som tog längst tid. Sen redigerade vi utan Tea för hon var i London och så var Nora borta sista dagen. Det gick bra att gör manuset och svårast att filma. Vi kom inte överens om vad vi skulle använda för ljudverktyg. Vi har lärt oss att det är svårt att jobba i större grupp när alla tycker olika. Sen var det också svårt när Tea och Nora var borta. Men också lite lättare. Om vi gjorde det igen så skulle vi inte ha lamporna på så starkt ljus när vi spelade in, för det blev gröna skuggor.

Vi använde myggor, mikrofon, green-screen, iMovie (vi redigerade i iMovie), stativ, rekvisita och bilder. Sen behövde vi göra om några scener som man inte hörde vad vi sa. Men det märkte vi när Tea hade åkt till London. Så dom scenerna vi hade gjort när Tea var med kunde inte vi göra om. Så det var lite synd att vi inte märkte det innan Tea åkte.

Det var bra att vi fick svar ganska snabbt från Fani men bilderna kom lite sent så dom kunde vi inte ha med. Och bilderna från Iran fick vi efter en dag så det var bra. Dom scenerna vi filmade utomhus dom blev vi inte jätte bra för det blåste så mycket den dagen så det blev lite svårt att flytta kameran så det blev lite hakigt. Och vi blev inte så nöjda med dom scenerna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *