Sjukvård

Vi har gjort en film om levnadsvillkor i världen våran stora fråga var om man fick sjukvård i Kenya, USA och Filippinerna. Och sen skulle vi jämföra om man fick lika bra vård som i Sverige. Vi fick tillslut tag i målvakten Kristin Hammarström, som nu inte längre är sjukvårdare men kunde lite om sjukvården. Sedan skulle vi göra en film om det.
 
Tillväga sätt/utrustning
Vi började med att diskutera med Martin om vad vi skulle göra. Sen började vi skapa en mindmap om Filippinerna, USA och Kenya. Sen började vi maila som vi kunde utnyttja. Sen tillslut fick vi tag i Kristin Hammarström.
Vad gick bra?
Det gick bra med inspelningen för att vi följde manuset och för då viste vi vad vi skulle säga exakt och då gick det snabbt. Det gick bra att samarbeta för att vi jobbade bra med varandra och vi lyssnade nästan alltid på varandra. Men det tog ett tag att spela in men det var roligt i alla fall.
 
Hinder på vägen?
Vi fick inte svar på vårat mail vi skickade till Unicef så därför fick vi inge fakta och sen. Vi hade inte så många hinder.
 
Lärdomar
Vi har lärt mig att alla inte får sjukvård i Kenya, Usa och Filippinerna och även fast man är efter betyder det inte att man inte klarar det. Vi har också lärt oss hur man använder stativ mygga och mikrofon. Vi fick reda på fakta om sjukvården i Sverige med hjälp av Kristin Hammarström.
Skulle ni gjort något annorlunda om ni gjorde om det?
När vi filmade skulle vi inte bara ha suttit och berättat fakta vi hade kunnat göra det mer intresant

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *