Rent vatten

Vi har fördjupat oss i om barn får rent vatten i världen. Vi valde tre stycken länder som var England, Kina och Kongo. Vi började med att göra en mindmap där vi skrev olika förslag vi kunde jobba med. Vi röstade i gruppen vad vi skulle ha för fråga och sen valde vi var sitt land som vi ville jobba med. Tindra och William mailade till tre olika personer, men vi kunde ha mailat fler personer för att vi fick inga svar när vi bara mailade tre personer. Så medan vi väntade på mailen letade vi fakta om länderna. Det var svårt att hitta fakta om Kongo för att det fanns nästan ingen fakta, så det var ett hinder. Det skulle vara enklare om man var i Kongo och gjorde en undersökning. Sista veckan på måndagen skrev vi ett manus och på tisdagen började vi filma.
På onsdagen var vi inte i samma slöjdgrupp, så det blev svårare att filma in. Första lektionen på torsdagen kunde vi inte spela in utomhus för vi hade inget stativ. För då skulle repotaget inte bli så bra. Vi blev lite osamms om hur filmen skulle vara så vi fick göra om filmen lite. Sedan när vi var klara med filmen redigerade vi och satt ihop alla delar, så det blev ett repotaget. Utrustningen vi använde var stativ, myggor, greenscreen, Ipad och en mikrofon. Vi har lärt oss att använda stativ och mikrofon och att det tar tid att leta fakta om länder när man inte är i länderna. För att det fanns inte så mycket fakta om vatten. Och att det är svårt att inte skratta framför kamera.
Gruppen skulle ha börjat filma tidigare så vi kunde få mer tid att redigera.
Det har gått ganska bra för att vi gjorde klart filmen innan påsklovet. Men det som var svårt var att det var svårt att leta fakta, man skulle hellre gjort en undersökning på riktigt i länderna. Planeringen tog lång tid att göra för att vi visste inte vad vi skulle välja för fråga och länder.

 

Det var roligt att spela in för att man fick använda mikrofon, stativ och greenscreen. Det blev ett bättre repotage med stativ, greenscreen och mikrofon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *