Genusperspektiv

Vi har jobbat med jämställdheten i världen, i länderna Filippinerna, U.S.A, Indien (och Sverige) och gjorde sedan en film om det. Vi kom fram till att killar och tjejer behandlas ganska så olika i alla länderna. Vi hade först svårt att komma på vad vi skulle forska/ prata om. När vi hade bestämt vad vi skulle prata om så var det först svårt att hitta fakta, men sen blev det lättare. Vi har försökt att jobba så mycket som möjligt med temat, och försökt att göra planeringen så bra som möjligt. Vi har använt mikrofon och stativ, vi har även använt ipad till inspelning. Vi har använt appen Imovie.

Det gick bra att spela in, och redigera. Det gick bra att skriva manus.  Vi tycker också att det blev bra ljus och ljud. Det var väldigt svårt att få en intervju med Åsa Regnér, vi la ner väldigt mycket tid på att få en intervju med Åsa Regnér. Vilket gjorde att vi inte fick så mycket tid till att göra allt annat. Det var också väldigt svårt att hitta ställen att filma på, och att få behålla en ipad eftersom vi var ganska så sent ute, så fanns det inte mycket ipads kvar.

Nästa gång vi gör en film skulle vi kunna Titta mer in i kameran, vi kunde ha övat mer på manuset och hålla micken närmare munnen när vi spelar in. Vi kunde ha börjat spela in lite tidigare så att det inte ska bli så stressit.  V i kunde ha fokuserat mer och lagt upp en bättre plan. Det har varit roligt att få lära sig att spela in och använda mikrofon. Det har även varit roligt att få lära sig hur andra barn behandlas i världen och att ha en mailkontakt med Åsa Regner (Ida). Viggo tycker att det var speciellt roligt att spela in filmen. Elma tycker att det var speciellt roligt att skriva manus och redigera. Vi tycker att allt med filmen var roligt. Vi har fått bilden vi har med är CC märkt. Filmen är gjord av: Elma, Ida och Viggo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *