Barnarbete

Utvärdering Levnadsvillkor i Världen

Vi har skrivit om levnadsvillkor i världen och om Barn i andra länder. Vi har tagit reda på mer om barnarbete. Vi blev klar med filmen innan påsklovet. Under dem första 2 veckorna så letade vi fakta och försökte få tag på folk att intervjua men alla var väldigt upptagna och dem bad oss mejla i stället och då fick vi inget svar. Förutom från ambassaderna som inte gav oss svar på frågorna. Den andra veckan skrev också Johan manuset. Den tredje veckan var Märta sjuk. Då blev Minna och Johan tvungna att filma Märtas scener. Det gick inte så bra för det blev många konflikter. Tekniken krånglade ganska mycket och mycket saker var upptagna så filmen blev ganska skakig för vi fick inget stativ. Vår idé var väldigt bra men den kunde genomföras bättre. Bilderna var fina och vi hade ganska bra filmer & redigering. Våra hinder var att Märta blev sjuk under sista veckan och då blev det ganska stresigt. Det gjorde att vi inte kunde ha med Märta i filmen. Vi fick lära oss att samarbeta och att det blir svårare om en i gruppen blir sjuk. Vi har även fått lära oss hur bortskämda vi är jämfört med dem flesta andra i världen och vilken tur att vi har blivit födda i Sverige. Vi har även lärt oss att det är svårt och att man måste vara envis för att få bra svar. Nästa gång skulle vi kunna haft en plan om någon blev sjuk. Det blev inte jätte kaos när Märta var sjuk men ändå. Vi skulle förmodligen haft mer fakta i vår redovisning och vara mer envis på svar från dem vi försökte kontakta. Vi är ganska nöjda med resultatet men det kunde bli bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *