Vatten, nödvändigt med ingen självklarhet

Vi har bytt land till Kongo istället för Saudiarabien. Vi försöker skriva klart om frågan, ”Har alla barn rent vatten i världen”. En gruppmedlem saknas/sjuk.
Vi har letat på väldigt många sidor om vatten. Det står inte så mycket om Englands dricksvatten och Kongos dricksvatten. Vi letar fakta på Unicef, FN, UK government osv. Vi har mailat tre stycken och ingen av dem har svarat. Vi borde ha mailat många fler som kanske 16 stycken. Vi ligger efter lite i temat, vi förstod inte att man skulle behöva så mycket tid till den här frågan som vi valde. Vi har inte gjort någon intervju, för att vi har hört om man skulle göra det från telefon blev det oftast brusigt.
Vi har stött på ett stort hinder. Det var svårt att få fakta om vatten i våra länder. Vi bestämde oss för att skriva lite om bara vatten, inte något speciellt land. Men det var extra svårt att hitta fakta om Kongos vatten. Vi försöker skriva lite mer om Kongo. Vi behöver nog inte skriva så mycket mer fakta. Vårt nästa steg är att börja filma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *